Simon Hasselblom

Stadsbyggnade och samhälle

Barnet inom mig

rct2Har på min lediga stund hamnat vid mitt favoritdatorspel Roller Coaster Tycoon 2 efter flera års uppehåll. För er som inte är bekanta med spelet handlar det i korthet om att bygga ett populärt därmed ekonomiskt gångbart nöjesfält. Här kan man utgå från färdiga scenerier att bygga parken på, men det går också att, som jag alltid gjort, bygga landskapet själv från första gräsroten. För mig har intresset för spelet handlat om att skapa attraktiv rumslighet i kombination med ett funktionellt nöjesfält.

Lika mycket har mitt intresse att åter ge mig in i spelet efter långt uppehåll handlat om att minnas de gamla nöjesfält jag byggde när jag var som mest aktiv, som att nu leka med tanken på vad jag skulle vilja bygga för nöjesfält härnäst. Jag började spela Roller Coaster Tycoon när spelet lanserades 1999. Har dessutom fina minnen av hur avund sitter hos min kompis då han skaffade Roller Coaster Tycoon 2. Året var 2001. Mitt mål har varit att skapa enorma nöjesfält i en attraktiv miljö, med plats för både storslagna attraktioner och små pittoreska matställen.

Nu bygger jag återigen med ambitionen att nå en storslagen och naturskön nöjespark. Som extra krydda i mitt nya byggande har jag tillgång till expansion packs, där jag har tillgång till dels fler attraktioner och dels fler sceneridetaljer. Barnet i mig skriker euforiskt. Men självklart måste den vuxna inom mig lägga band på barnets iver så inte ett blind spelberoende är ett faktum, ty det är ett som är säkert med detta spel, det får timmarna att passera i rusande fart.

2 kommentarer

  1. Kul att du kommit igång med det igen! Var väldigt längesen.. blev faktiskt lite sugen själv nu..

    • admin

      27 mars 2013 at 10:09

      Minns att det var du som visade RCT 2 första gången, hehe. Ja, lätt! Börja spela! 🙂 Är fortfarande mer kär i tvåan än trean.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Simon Hasselblom

Tema av Anders NorenUpp ↑